Frankfurti leves
Hozzávalók:
- 1 kelkáposzta
- 2 pár virsli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál majoránna
- só
- 3 krumpli
- 2 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg, daraboljuk fel, a vöröshagymát aprítsuk fel. A kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk, a virslit felkarikázzuk. Olajat hevítünk, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát és hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Körülbelül egy percig sütjük, utána rátesszük a kelkáposztát és a krumplit. Felöntjük valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Ha még ízletesebb végeredményt szeretnénk, húslevest is adhatunk hozzá.
A levest majoránnával, őrölt köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd kis lángon főzzük körülbelül 15 percig. Ha a krumpli megpuhult, belerakjuk a virsliket. Végül elkészítjük a habarást és összekeverjük a tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát. Adjunk hozzá egy-két merőkanál meleg kelkáposztalevet, dolgozzuk csomómentesre, majd kevergetve öntsük bele a levesbe. Ezután az egészet összefőzzük, és már kész is!