Paprikás krumpli
HOZZÁVALÓK:
- 70 dkg krumpli
- 10 dkg húsos szalonna
- 20 dkg virsli vagy kolbász
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- só
- bors
- zsiradék
ELKÉSZÍTÉS:
Megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket és kockára vágjuk őket. Felaprítjuk a hagymát és a krumplit is. A szalonnát szintén kockára, a virslit vagy kolbászt pedig karikára vágjuk. Egy közepes méretű lábasban megpirítjuk a szalonnát, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Ha szükséges, adunk hozzá plusz zsiradékot. Ezután jöhet bele a pirospaprika, a kömény és ízlés szerint só, bors. Ha kész a fűszerezés, mellétesszük a krumplit és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a hozzávalókat. Lassan főzzük 40-45 percig, amíg a krumpli félpuha nem lesz. Ekkor beletesszük a felvágott virslit vagy kolbászt, hozzáreszeljük a fokhagymát, és adunk hozzá még egy kis borsot. 5-10 perc főzés után készen is van a tökéletes paprikás krumpli!