Hamburger hús
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 evőkanálnyi mustár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A darált húsokat egy tálba tesszük és ráütjük a tojást. Egy serpenyőbe olajat melegítünk, melyben megpirítjuk a felszeletelt hagymát és szalonnát. Ha szépen megpirultak, akkor a fűszerekkel együtt a darált húshoz keverjük, majd a fokhagymát is belereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk az egészet.
Ha szépen összeállt, félretesszük egy órára pihenni, de az sem baj, ha egy egész éjszakát a hűtőben áll.
Lapos pogácsákat formázva serpenyőben barnára pirítjuk.