Logó Logó
NYITVATARTÁS Szeresd a piacodat!
EN
  • Piacok, vásárcsarnokok
    • Nagycsarnok
    • Fehérvári úti Vásárcsarnok
    • Bosnyák téri Vásárcsarnok
    • Rákóczi téri Vásárcsarnok
    • Kórház utcai Vásárcsarnok
    • Flórián téri Üzletközpont
    • Tétényi úti Üzletközpont
    • Nagykőrösi úti Használtcikk Piac (Ecseri Piac)
    • Liget téri Üzletközpont
    • Nagysándor József utcai (Erzsébeti) Szolgáltatóház
    • Római téri Üzletközpont
    • Szentendrei úti Üzletház
    • Batthyány téri Vásárcsarnok
  • Hírek, rendezvények
    • Hírek, rendezvények
    • Hungarikum utca
    • Nemzeti napok
    • Kóstoló túra
    • Iratkozz fel hírlevelünkre!
  • Árak
  • Gombavizsgálat
    • Gombavizsgálat
    • Helyszínek, időpontok
    • Gombakiállítás
  • Kiadó üzletek
    • Kiadó üzletek
    • Rendezvényhelyszínek
  • Rólunk
    • Kik vagyunk?
    • Létesítményeink
    • Vezetőség
    • Tanúsítványok
    • Közérdekű adatok
    • Tájékoztató vásárlóink részére – panaszügyek intézése
    • Rólunk írták
    • Álláslehetőség
  • Kapcsolat
Főételek

4 adag | 60 perc | Könnyű

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 50 dkg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db paprika
  • fél zellergumó
  • pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • csipetke
  • só
  • bors
  • zsír

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott hagymát forró zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, de vigyázzunk, hogy oda ne égjen! A kockára vágott húst is beletesszük, majd addig keverjük, amíg ki nem fehéredik. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, és hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát.

Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz (kb. másfél óra). Ezután beletesszük a felvágott répát, a zellert, a babérlevelet, a köményt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy kevés csípős paprikát is beletehetünk, ha szeretjük a pikáns ízeket. Ismét felöntjük vízzel.

Amikor már a zöldség is megpuhult, hozzáadjuk a felvágott krumplit és készre főzzük. Tálalás előtt még tehetünk bele csipetkét, majd ha megpuhult, levesszük a tűzről és a levesünk tálalásra kész!

összes recept
Megosztás nyomtatható verzió
Frankfurti leves
Levesek

Frankfurti leves

tovább

4 adag

60 perc

Közepes

Rizskoch
Desszertek

Rizskoch

tovább

4 adag

45 perc

Könnyű

Fánk
Desszertek

Fánk

tovább

4 adag

60 perc

Közepes

Kakaós csiga
Desszertek

Kakaós csiga

tovább

4 adag

90 perc

Nehéz

Hamburger hús
Főételek

Hamburger hús

tovább

4 adag

60 perc

Könnyű

Logó

Fővárosi Önkormányzat
Csarnok és Piac Igazgatósága

Cím: 1117 Budapest, Kőrösy József u. 7-9.
Levelezési cím: 1518 Budapest, Pf. 186.
Központi telefonszám: +36 1 273-3100
Fax: +36 1 273-3163
E-mail cím: csapi.ig@csapi.hu

rólunk

Kik vagyunk?

Létesítményeink

Vezetőség

Elérhetőségünk

Rólunk írták

szolgáltatásaink

Gombavizsgálat

Rendezvényhelyszín

Hungarikum utca

házirend

nyitvatartás

partnereink

Autó piac Nagybani Szeresd a piacodat

tanúsítványok

KÖZÉRDEKŰ ADATOK Közérdekű adatok logó

© Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága 2021
Design & Development by BRAND BAR

  • Impresszum
  • Adatvédelem