Logó Logó
NYITVATARTÁS Szeresd a piacodat!
EN
  • Piacok, vásárcsarnokok
    • Nagycsarnok
    • Fehérvári úti Vásárcsarnok
    • Bosnyák téri Vásárcsarnok
    • Rákóczi téri Vásárcsarnok
    • Kórház utcai Vásárcsarnok
    • Flórián téri Üzletközpont
    • Tétényi úti Üzletközpont
    • Nagykőrösi úti Használtcikk Piac (Ecseri Piac)
    • Liget téri Üzletközpont
    • Nagysándor József utcai (Erzsébeti) Szolgáltatóház
    • Római téri Üzletközpont
    • Szentendrei úti Üzletház
    • Batthyány téri Vásárcsarnok
    • Fővárosi Autópiac
  • Hírek
  • Karrier
  • Árak
  • Gombavizsgálat
    • Gombavizsgálat
    • Helyszínek, időpontok
    • Gombakiállítás
  • Kiadó üzletek
    • Kiadó üzletek
    • Rendezvényhelyszínek
  • Rólunk
  • Kapcsolat
Desszertek

4 adag | 90 perc | Közepes

Almás sütemény

Hozzávalók (24 cm-es formához):

  • 4 alma
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés vaj és kristálycukor a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A forma alját vékonyan kenjük ki vajjal, majd szórjuk be annyi kristálycukorral, amennyit a vaj meg tud tapasztani. A megpucolt, vékony szeletekre szelt almát szépen helyezzük el a tortaforma aljára, ugyanis az a titka a süteménynek, hogy a sütőben a cukor a vajjal karamellizálódik és egy fényes réteget képez majd az almaszeleteken, amit ha utána megfordítunk, a süteményünk teteje lesz. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, finomlisztet, sütőport és kikapart vaníliabelsőt. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a masszába. Egy légies piskótaszerű tésztát fogunk kapni, amit öntsünk rá az almaszeletekre. Az előmelegített sütőben 200 fokon fél óráig süssük. Ha kivettük a sütőből, még melegen vegyük le a forma oldalát, a megsült tészta aljára fektessünk egy tálalótányért és egy határozott mozdulattal fordítsuk meg, így az alja kerül a tetejére. Hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk, és egy kis cukrozatlan tejszínhabbal mindig csodákat lehet tenni az elkészült süteménnyel.

összes recept
Megosztás nyomtatható verzió
Frankfurti leves
Levesek

Frankfurti leves

tovább

4 adag

60 perc

Közepes

Rizskoch
Desszertek

Rizskoch

tovább

4 adag

45 perc

Könnyű

Fánk
Desszertek

Fánk

tovább

4 adag

60 perc

Közepes

Kakaós csiga
Desszertek

Kakaós csiga

tovább

4 adag

90 perc

Nehéz

Hamburger hús
Főételek

Hamburger hús

tovább

4 adag

60 perc

Könnyű

BUDAPEST VÁSÁRCSARNOKAI Piacokat, Üzletközpontokat és
Vásárcsarnokokat Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság

Cím: 1117 Budapest, Kőrösy József u. 7-9.
Levelezési cím: 1518 Budapest, Pf. 186.
Központi telefonszám: +36 1 273-3100
Fax: +36 1 273-3163
E-mail cím: titkarsag@bvcs.hu

tanúsítványok

KÖZÉRDEKŰ ADATOK Közérdekű adatok logó
ARCHÍV KÖZÉRDEKŰ ADATOK –
Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága
ARCHÍV KÖZÉRDEKŰ ADATOK –
Fővárosi Autópiac Kft.

© BUDAPEST VÁSÁRCSARNOKAI Piacokat, Üzletközpontokat és
Vásárcsarnokokat Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság 2025
Design & Development by BRAND BAR

  • Impresszum
  • Adatvédelem