A fehérvári úti vásárcsarnok története
1977-ben nyílt meg sajátos építészeti formában, piramisszerű árusító teraszokkal. Az épület egy süllyesztett és két emeleti szintből állt, melyet lapostető zárt le.
2002-2003-ban teljes rekonstrukción esett át. Az épület befedésre került, így egész évben lehetővé vált az árusítás zavartalansága. A piac világos szerkezetével, logikusan felosztott árucsoportjaival, széles árukészletével rögtön rabul ejti a vásárlókat. A kínálat földrajzilag és tartalmilag is remekül elkülöníthető. Az alagsorban foglal helyet a szupermarket és a pékség, melyek mellett a nagybaniról hozott termékeket értékesítő pultok találhatóak. Az első emeleten vannak az őstermelői asztalok. Itt többnyire idényzöldségekkel,-és gyümölcsökkel lehet számolni, szabályos és szép terményektől a szintén csak szezonban tízféle burgonyát árusító termelők áruiig. Időszakosan vannak friss erdei gombák, lekvárok és szörpök is. Az emeleten étkezdék sorára bukkan a látogató, melyeknél ebédidőben gyakoriak a kígyózó sorok. Itt található a hírhedt Borsodi Rendelő és egy kifejezetten rántott halakra specializálódott sütöde is. Az étkezdék mellett egy kis kávézóban frissülhet fel a látogató a bevásárlás közben. Az alagsorban hordóban házi bort is mérnek. A földszinten tucatnyi virágos szinte külön virágpiacot működtet, vágott és cserepes növényekkel.
A felújítás óta tett fontosabb beruházások:
- Infra fűtőtestek felszerelése a virágsorra
- Ablakfelületek hővédő fóliázása
- Újabb árnyékolók telepítése
- Korszerűbb, energiatakarékosabb világítás felszerelése
- Elhasználódott hűtőpultok cseréje