A bosnyák téri vásárcsarnok története
Bosnyák téri piac tervezését 1955-ben kezdték, az építés 1961-ben fejeződött be. A vásárcsarnokot 1962-ben adták át. Budapest leghangulatosabb, klasszikus piaca, a hagyományos áruválaszték mellett hatalmas őstermelői kínálattal várja látogatóit. A vásárlók megtalálják itt a friss tanyasi csirkét, tyúkot a vasárnapi ebédhez, a legfinomabb háztáji élelmiszereket, húsokat, disznósajtot, tepertőt, kenőmájast, kolbászt. A gombavizsgáló előtti asztalokon szezonban gyönyörű rókagomba, vargánya, szegfűgomba, és egyéb erdei-mezei különlegesség vásárolható.
Az épületegyüttes terület összesen 12700 m2, mely több részre tagolódik: elöl egy téglaépületekkel beépített, fedett folyosó található, ahol hús és meleg étel kapható. Mögötte terül el maga a csarnok, hatalmas zöldség-gyümölcs kínálattal, utána pedig az őstermelők sátrai, pavilonjai kaptak helyet. Összességében a piac nem csak az alapterületével, hanem a színes zsongásával és az eladók kedvességével emelkedik ki a budapesti átlagból.
Megosztás