Turisztikai programok
BUDAPEST ÉLÉSKAMRÁJA A NAGYVÁSÁRCSARNOK
Az 1890-es években már valamennyi számottevő európai nagyvárosban volt vásárcsarnok: Párizsban a Les Halles, Londonban a Covent Garden, de Barcelonában, Berlinben, Firenzében, Lionban is építettek nagy csarnokokat. Ekkor döntöttek a városatyák, hogy Budapestnek is szüksége van egy csarnokra, melyre Pecz Samu tervező az akkor divatos Eiffel építészeti stílus hatására el is készítette terveit. A Budapesti Vásárcsarnok 1890-re épült fel. Jelenlegi pompáját 1994-ben kapta meg, mely azóta Budapest egyik leglátogatottabb turisztikai célpontjává vált. Most nézzük meg mitől olyan csábító ez az épületkomplexum! Nappal itt vásárolnak be a budapesti háziasszonyok és itt dől el, hogy mi kerül aznap a családok asztalaira. Ugye Önök is kíváncsiak arra, hogy mit főznek itt a budapesti háziasszonyok? Hát ezt mutatja be a galérián megnyílt Fakanál Étteremben az a gasztronómiai program, amely a szervezett turisták számára készült. Nem csak a kofák teljes kínálatát kóstolhatják meg: Herz szalámi, gyulai kolbász, töpörtyű, zamatos zöldpaprika, paradicsom, körözött, gyümölcsök, hanem a sparhelten rotyogó ínycsiklandó ételek kínálatából bőségesen torkoskodhatnak a vendégek. A programgazdák arról is gondoskodnak, hogy ha valaki igényli, megtanulhassa a magyaros specialitások elkészítését.
GASZTRONÓMIAI PROGRAMOK A NAGYVÁSÁRCSANOKBAN


9:00 - 11:00 "Reggeli dőzsölés"
Egy korty gyomorerősítő, azután jöhet a magyaros villásreggeli! Szalonnás tojásrántotta, pirított csirkemáj, lecsó kolbásszal és minden, ami egy pocakbarátnakkell ahhoz, hogy jól induljon a nap.

11:00 - 12:00 "Csarnoki csipegetés"
Egy pár ínycsiklandó falat, meg egy pohár jófajta magyar bor és máris könnyebb a döntés, hogy mit érdemes vásárolni a kofák pazar áruiból.

12:00 - 15:00 "Torkoskodás"
Mit főznek a budapesti háziasszonyok ebédre? - teszik fel a kérdést az idelátogatók. Erre a kérdésre ad választ az a gasztronómiai program, amely bőséges kínálatával a házias ízek világába vezeti a kíváncsi idegent. A hideg előételeket a csarnoki kofák kínálataiból állítottuk össze. A tipikus magyar leves után a gulyás, a pörkölt, a rakott és töltött étel, a főzelék és a tészta után még egy desszert, és mindenki mindenből annyit fogyaszt, amennyit kíván.

15:00 - 17:00 "Fakanál Grand Prix" azaz főzőverseny a'la Budapest"
Aki már megkóstolta egyszer a magyaros ízvilágot, biztosan meg szeretné ismerni az elkészítés módját is. De nem mindegy, hogy mit vásárol a háziasszony és az sem közömbös, hogy mennyiért. Kötény, sapka, éles kés és a chef vezetésével készülhet a gulyás, vagy a töltött paprika. Itt mindenki megtanulhat túrós palacsintát sütni, melyhez tejfeles fahéjas öntet illik. A program azoknak a játékos kedvű csapatoknak nyújt egyedülálló élményt, akik szeretik az izgalmas feladatokat. Bevásárlás, főzés, palacsintasütés és a bőséges étel-, italfogyasztás mind a program része.

20:00 - 02:00 EGYEDI HANGULATÚ HELYSZÍNEK, FOGADÁSOK, PARTYK, VACSORÁK RENDEZÉSÉHEZ
A Csarnok nappal Budapest éléskamrája, de este, miután a kapukat bezárjuk, az impozáns épület a gasztronómia palotájává változik. Kötetetlen hangulatú, zártkörű események rendezéséhez az egyik legalkalmasabb helyszín Budapesten. Az ültetett vagy állófogadásokhoz speciális programlehetőségeket biztosítunk, melyek csak ebben a környezetben élvezhetőek igazán.

Információk
Nagyvásárcsarnok:
H-1093 Budapest, Vámház krt. 1-3.

Nyitvatartási idő:
Hétfőn 6.00 - 17.00
Keddtől - Péntekig: 6.00 - 18.00
Szombaton: 6.00 - 15.00
Vasárnap és hivatalos ünnep-, illetve munkaszüneti napokon ZÁRVA!


Programgazda:
Bridge Tours Utazási Iroda
1074 Budapest, Dob u. 33.

Helylekérés:
Tel.: 342-9315, 267-8829, 484-0805, 484-0806
Fax: 341-6046

E-mail: bridge-tours@bridge-tours.hu

Bővebb információk a Bridge-Tours honlapján: www.bridge-tours.hu
Kalendárium

2020. április 09.
csütörtök
Erhard napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok