Leves szójás galuskával (6 adag)


Átmenet a grízgaluska- és a húsgombóc-leves között.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a gombóchoz:

2 evőkanál szójagranulátum (20 g)
2 csipet só
pirospaprika
bors
majoránna
késhegynyi fokhagymakrém
1 kávékanál búzaliszt
1 tojás
2 evőkanál búzadara
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
1 evőkanál zsemlemorzsa

Hozzávalók a leveshez:

1 csomag vegyes leveszöldség, vagy 2 db zöldségleves-kocka

Az elkészítés módja:

1, A szójagranulátumot összekeverjük 4 evőkanál vízzel, majd fokozatosan hozzákeverjük a gombóc összes többi komponensét. Legalább 1 órát pihentetjük.
2, Sós vízben megfőzzük a zöldséget, vagy feloldjuk a leveskockát.
3, A csendesen forró levesbe kávéskanállal apró galuskákat szaggatunk, és kb. 5 percig főzzük.

Energiatartalom:
308 KJ/adag (73 Kcal)

2 g zsír
10 g szénhidrát
4 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok