Leves okara-galuskával (6 adag)


Okarából a grízgaluskához hasonló levesbetét készíthető.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

2 evőkanál olaj
80 g hagyma, aprítva
300 g vegyes idényzöldség, apróra vágva

100 g nedves okara (szójadara)
3 evőkanál liszt
1 tojás
1 csokor petrezselyem, aprítva

Az elkészítés módja:

1, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd az aprított zöldséget, megsózzuk, és vízzel felöntve puhára főzzük.
2, Összekeverjük az okarát, a lisztet és a tojást, majd a lassan fövő levesbe apró galuskákat szaggatunk. % percig főzzük.
3, Megszórjuk petrezselyemmel.

Energiatartalom:
706 KJ/adag (168 Kcal)

11 g zsír
13 g szénhidrát
4 g fehérje
Kalendárium

2018. december 09.
vasárnap
Natália napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tofu-burger (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok