Ez a cikk 10 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Cseh Idegenforgalmi Napok a Nagycsarnokban

2009-09-16

Helyszín:
Vámház körúti Vásárcsarnok
(Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.)

Idõpont:

2009. szeptember 17-19.
(csütörtök-péntek: 9.00-18.00; szombat: 9.00-14.00)

Program:
Ismerkedés Csehország természeti szépségeivel és történelmével, bemutatjuk az ország hagyományait, a helyiek népművészetét, népviseletét. A programok között folyamatos, Csehország tájait, kultúráját és termékeit bemutató filmek vetítésére kerül sor.

A Nagycsarnok fősorán a következő termékeket lehet megkóstolni és megvásárolni:
 

  • cseh sajtkülönlegességek és tejtermékek széles választékban - parenyica típusú sajtok, gőzölt sajtok simán és olajban, korbacsiki (fonott sajtok), parmezán típusú sajtok stb.;
  • fagyasztott cseh finomságok;
  • töltött bagettek és szendvicskülönlegességek.További termékek: gránát ékszerek, divat kiegészítők, üveggömbök és kozmetikai termékek.

A színpadon zenél a híres cseh dallamokat játszó Svejk Band; továbbá folyamatos kvíz kérdések lesznek értékes cseh ajándékokért.
A repülőutak iránt érdeklődőknek a ÈSA - Cseh légitársaság nyújt információt a Budapest és Prága között közlekedő járatokról és szolgáltatásokról.
A vásárcsarnokba látogató szomjas és éhes vendégek csapolt Budvar és Krusovice söröket és a cseh kocsmákból megszokott ételspecialitásokat fogyaszthatnak a csarnok hátsó bejáratánál.

A rendezvény utolsó napján (szombaton) kisorsoljuk a Cseh napok három napig tartó játékának főnyereményeit: utak és elszállásolások csehországi hotelekben/panziókban, valamint további értékes ajándékok.

Mindenkit sok szeretettel várunk!
 

Kalendárium

2019. október 19.
szombat
Nándor napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Canelloni (16 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok