Körtés lasagne laskával


Olaszos különlegesség.Hozzávalók:

50 dkg körte
2 csomag lasagnelap
10 dkg laskagomba
10 dkg füstöltsajt
3 db narancs
2 dl tejszín
2 dkg vaj
csipetnyi reszelt szerecsendió
csipet őrölt gyömbér


Elkészítés:

A körtéket megmossuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. A narancsokat megpucoljuk. Mindkettőt felkarikázzuk. A laskagombát megmossuk, szirmaira szedjük. A tejszínt elkeverjük kevés őrölt gyömbérrel, sóval, reszelt szerecsendióval, a reszelt sajt egy részével. Kivajazott, tűzálló edénybe alulra lasagne-lapot terítünk, rátesszük a narancsot, gombát. A tetejére megint lasagne-lap kerül; erre körtét és gombát halmozunk. A rétegelést így folytatjuk, míg az anyagok tartanak. A tetejére ráöntjük a maradék ízesített tejszínt, meghintjük reszelt sajttal, majd forró sütőben aranysárgára sütjük.
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok