Ez a cikk 11 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lengyel Idegenforgalmi Napok a Nagycsarnokban

2008-10-07

 

Lengyel Idegenforgalmi Napok a Nagycsarnokban

Helyszín:
Vámház körúti Vásárcsarnok
(Budapest IX. kerület, Vámház krt.1-3.)

Időpont
2008. október 9-11.
(csütörtök-péntek: 9.00-18.00; szombat: 9.00-15.00)

A helyszínen

A rendezvényen a Nagycsarnokba látogatók megismerhetik Lengyelország természeti szépségeit, a különböző régiókat képviselő nagyvárosokat és a helyiek életét. A rendezvény alatt folyamatos étel- és italkóstoltatással kedveskedünk a vendégeknek, sőt lengyel sajtokból összeállított kóstolót is tartunk. A Nagycsarnokba látogató vendégek megismerkedhetnek Lengyelország kulináris rejtelmeivel, és felvilágosítást kapnak a lengyel ételek elkészítésének fortélyairól is.
Csipke, bőr és borostyán tárgyakat, illetve ezüst ékszereket készítő dél-lengyelországi kézművesek mutatják be termékeiket. A népi viseletbe öltözött mesterek az általuk kínált termékek elkészítési módját is bemutatják, sőt az érdeklődők ki is próbálhatják ezen különleges tevékenységeket. Harmadik alkalommal találkozhatnak lengyel szövőkkel, akik a helyszínen mutatják be mesterségüket. Számos magyar idelátogató gyarapíthatja gyűjteményét néhány remek lengyel művészeti kinccsel is. Szombaton a Polonez együttes mutat be lengyel népi táncokat, melynek különlegessége, hogy 15-17 éves lengyel gyerekek saját népviseletükben díszelegve szórakoztatják a látogatókat.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Fovárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága

Kalendárium

2020. április 09.
csütörtök
Erhard napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok