Kínai spenótleves (4 adag)
A spenót rendkívül egészséges, egyike a vitaminokban és ásványi anyagokban leggazdagabb zöldségféléknek. Különösen sok C-vitamint és vasat tartalmaz.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók a gombóchoz:
3 evőkanál szójagranulátum (30 g)
2 tojás
1 evőkanál liszt (20 g)
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 csipet őrölt szegfűszeg
só
Hozzávalók a leveshez:
300 g mirelit spenót, felengedve
2 evőkanál szójaszósz
késhegynyi fokhagymakrém
Az elkészítés módja:
1, Összekeverjük a gombóc összes komponensét, és legalább 1 órán keresztül pihentetjük.
2, A spenóthoz adjuk a szójaszószt, a fokhagymát, és vízzel kb. 1 literre hígítjuk. Felforraljuk.
3, Apró gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük (kb. 5 perc).
Energiatartalom:
390 KJ/adag (93 Kcal)
3 g zsír
8 g szénhidrát
9 g fehérje
Kalendárium
2019. december 14.
szombat
Szilárda napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!