Kínai spenótleves (4 adag)


A spenót rendkívül egészséges, egyike a vitaminokban és ásványi anyagokban leggazdagabb zöldségféléknek. Különösen sok C-vitamint és vasat tartalmaz.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a gombóchoz:

3 evőkanál szójagranulátum (30 g)
2 tojás
1 evőkanál liszt (20 g)
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 csipet őrölt szegfűszeg


Hozzávalók a leveshez:

300 g mirelit spenót, felengedve
2 evőkanál szójaszósz
késhegynyi fokhagymakrém

Az elkészítés módja:

1, Összekeverjük a gombóc összes komponensét, és legalább 1 órán keresztül pihentetjük.
2, A spenóthoz adjuk a szójaszószt, a fokhagymát, és vízzel kb. 1 literre hígítjuk. Felforraljuk.
3, Apró gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük (kb. 5 perc).

Energiatartalom:
390 KJ/adag (93 Kcal)

3 g zsír
8 g szénhidrát
9 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok