Ez a cikk 12 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tűz után – újra megnyílik a Flórián!

2007-10-30

(2007-10-30) Holnaptól, október 31-étől ismét várja a vásárlókat az óbudai Flórián Üzletközpont, amelyet a múlt hét pénteken keletkezett tűz miatt kellett ideiglenesen bezárni.Mint arról a híradásokban is értesülni lehetett, a CSAPI kezelésében lévő áruházban a végzetes napon a kora délutáni órákban csaptak fel a lángok, a nyomában keletkezett füst pedig gyorsan terjedt a szellőző rendszerben. Szerencsére mindenkinek sikerült időben kimenekülni, így csupán egy biztonsági őr szenvedett könnyebb sérülést. A tűzoltókat is dicséret illeti, perceken belül a helyszínen voltak és gyorsan megfékezték a tüzet. A károk felmérése még folyamatban van, ám a tűz okozta pusztítás nyomainak eltüntetéséhez azonnal hozzáláttak. A munkások kicserélték a megpörkölődött álmennyezetet, kifestették a bekormozódott falakat, a magas hőtől megolvadt villanyvezetékeket, elvégezték a takarítást. Ennek eredményeként néhány nap alatt helyre állt a rend, megindulhat a megszokott pezsgő élet, jöhetnek a nézelődők, vásárlók. Néhány szolgáltatást már mától igénybe lehet venni. Így ismét fogadja a kedves vendégeket a földszinten található, kitűnő konyhája miatt rövid időn belül elismerést kivívott étterem, a fitness terem és az Ofotért. A helyreállítási utómunkák miatt a CIB Bank, a Posta és az Orex viszont csak november 5-étől nyit ki, amiért a CSAPI a vásárlók elnézését kéri. Ahogy a látogatók visszajelzéseiből is kiderül, szívesen járnak a több, mint 30 éves, az elmúlt években fokozatosan megújult áruházba. Naponta 8-10 ezer környékbeli lakos fordul meg itt és mára kialakult egy több ezres törzsvásárlói kör. Mostantól a Flórián Üzletközpont ismét a vásárlóké!
Kalendárium

2020. április 08.
szerda
Dénes napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges batyu (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok