Ez a cikk 12 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lezajlott a gombaverseny

2007-10-29

Ismét gazdagabbak lettünk egy tapasztalattal, bizony a 2007-es év nem kényeztette el a gombászokat.

A „kínálat egy része”
Egy rövid tavaszi gombaidény után a szeptember hozott jelentősebb gombamennyiséget, de a kevés csapadék és a verseny előtti hétvége fagyos reggelei jelentősen lecsökkentették a lehetőségeinket. Nem volt egyszerű a meghirdetett 60 gombafajt (no meg a verseny közbeni cseréhez szükséges további fajokat) begyűjteni.
Verseny előtt vagy után?
Korábban is említettük, hogy különösen a vidéki résztvevők bátortalanok a versennyel kapcsolatban, úgy tűnik az évek során a versenyen résztvevők száma 40-45 fő között stabilizálódott, időnként kisebb eltérésekkel.

A kevés gomba miatt több, ritkább vagy „érdekes” formájú faj is bekerült a verseny anyagába ami nem minden évben fordul elő és gombabőség esetén lehet, hogy kimaradt volna. A korábbi évhez hasonlóan védett faj is szerepelt a versenyen. A verseny anyagának viszonylagos nehézsége az eredményeken is megmutatkozott, 16 fő ért el 80 %-os, vagy annál jobb eredményt, vagyis a ritkább fajok több nehézséget okoztak. Az első helyeken igen szoros eredmény született, az első négy helyezett azonos pontszámot ért el, valamint az árusítható gombák meghatározása is egyformán sikerült, így csak a rövidebb idő alatti teljesítmény döntött. Ismét bebizonyosodott, hogy bizony szükség lenne egy továbbképzési rendszert létrehozni.

…és közben

Összességében azonban megállapítható, hogy az átlageredmény a fentiek ellenére is javult, az előző évihez képest.

Kalendárium

2020. április 09.
csütörtök
Erhard napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok