Ez a cikk 12 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Portugál Turisztikai Napok a Nagycsarnokban

2007-05-17

Helyszín: Vámház körúti Vásárcsarnok (Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.) Időpont: 2007. május 24-25. (csütörtök-péntek: 9.00-18.00; szombat: 9.00-14.00) A helyszínen: Az ICEP (Portugál Kereskedelmi és Idegenforgalmi Hivatal) célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a hazai közönséggel Portugáliát, az ország sikereit, eredményeit, megpróbálva ily módon is eloszlatni a még ma is meglévő előítéletet, miszerint Portugália egy elmaradott, múltnak élő ország. Portugáliában a turizmus kínálata is számottevően átalakult és kibővült: a hagyományos napfényturizmus illetve országjárás mellett ugyanolyan magától értetődően vehetőek igénybe a modern kor igényeinek megfelelő szolgáltatások: wellness, gyógyturizmus, rafting-kalandturizmus. A Portugáliába utazni vágyó vendégek számos utazási irodától szerezhetnek hasznos információkat a kiutazásról, illetve az ország látnivalóiról. Továbbá a két nap alatt számos portugál termék bemutatására és kóstolására kerül sor: Portói és Madeirai borok, sütemények, édességek, olívaolaj, olajbogyó, méz és portugál kávé. A színpadon fellép a Carlos Martins duo, mely portugál zenével szórakoztatja a vásárlókat. A Nagycsarnokban zajló két napos bemutatót Bernardo Trindade portugál idegenforgalmi államtitkár fogja magyar partnerével, Újhelyi István államtitkárral együtt megnyitni (május 24. csütörtök, 10.00 óra)
A rendezvény két napja alatt a kvízjátékban szereplő vendégek között portugál ajándékcsomagokat sorsolunk ki! Mindenkit sok szeretettel várunk! Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága
Kalendárium

2020. április 08.
szerda
Dénes napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok