Ez a cikk 13 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Húsvéti intelmek sonkavásárlóknak

2007-04-02

Beindult a nagy, ünnepek előtti vásárlási roham, hogy a húsvéti asztalra finom, friss sonka kerüljön a tojás mellé. De az idén nem árt a fokozott óvatosság.Mielőtt megvennénk a tetszetős, olcsón kínált húst, legyünk gyanakvóak, ha nem akarunk silány minőségű ételt felszolgálni szeretteinknek. Jó tudni, hogy a Hússzövetség szerint a parasztsonka kilójának 1150, a füstölt kötözött lapockának 700, a kötözött lapockának 925 forint az átlagára. Ahol ennél 20-30 százalékkal kevesebbért próbálják elszédíteni a vásárlót, ott valami nincs rendben. Valószínűleg fekete-vágásból ered az áru, vagy import termékről van szó, ami körül sok a bizonytalanság. Az EU-n belüli liberális kereskedelemi gyakorlat gyenge pontja, hogy az országhatárokon át ellenőrzés nélkül lehet tagországi élelmiszereket szállítani. Ez a bizonytalansági tényező, már az unión belül lakók körében, a rossz tapasztalatok alapján gyanakvást kelt. Az Eurobarométer legfrissebb felmérése szerint az uniós polgárok csaknem fele tart attól, hogy az egészségre káros élelmiszerekkel traktálják őket. A tavalyi áfa-emelés, a reálkeresetek csökkenése nyomán az idén várhatóan visszaesik a húsipari termékek forgalma, ám így is Húsvét előtt, becslések szerint 6000 tonnányi, főként füstölt hús fogy el a pultokról. Ha már a pénztárcánk mélyére nyúlunk, érdemes a kevesebb kockázatot jelentő hazai termékeket venni. Vásároljanak sonkát a CSAPI piacain, csarnokaiban!
Kalendárium

2020. április 08.
szerda
Dénes napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok