Ez a cikk 13 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tavaszi pezsdülés a tangón

2007-04-02

Bevált a négy éve bevezetett vasárnapi nyitva tartás a Nagykőrösi úti Használtcikk Piacon, népszerűbb nevén, a Tangón, így a hetente itt megforduló 10-15 ezer vásárló nagyobb hányada szombaton és vasárnap keresi fel ezt a sajátos hangulatú "kincsestárat".A Tangó Európa egyik legrégibb "bolhapiaca", amely ma már elsősorban idegenforgalmi attrakció, nem pedig a szegények utolsó menedéke, hogy plusz néhány fillérhez jussanak, vagy mint hajdanán, hogy a zimankó ellen olcsó meleg holmit szerezzenek maguknak. Különösen most, a tavaszi jó idő hatására élénkül meg a forgalom, indul a szezon. Ilyenkor a hazai közönség mellett mind több külföldi, főként olasz, német, francia érdeklődő bukkan fel a nagy kavalkádban. Különösen sokan érdeklődnek a szőnyegek, a festmények, régi bútorok, könyvek iránt, de a megszállott gyűjtők lázasan keresgélnek a standok között régi pénzt, evőeszközt, bronzszobrot, katonasapkát, porcelán éjjeli edényt. Nagy keletje van manapság a szocializmus korszakára jellemző tárgyaknak, így magas árat lehet kérni például az SZTK-ban rendszeresített, magasságmérővel is kiegészített fehér színű testsúly-mérlegért, a régi fekete telefonkészülékért, vagy a gyorsan átforrósodó, filmolvasztó, szovjet gyártmányú diavetítőért. Az alku persze szinte kötelező, nemes vetélkedő, ahol nem annyira a pénz, hanem a nyelvi lelemény, a kreativitás számít. Talán a plázák csillogó, művi világával szemben ez a fajta emberi érintkezés őrzi továbbra is a lépéselőnyét a zsibvásár - legalábbis a különlegességekhez vonzódó réteg számára. Persze nem lehet megállni, a vásárló igényeinek mindig elébe kell menni. Ezért most a CSAPI nagy propaganda-offenzívára készül, hogy a hétköznapok lanyhuló forgalmát is megélénkítse. A terv szerint hamarosan a szállodák portáin, a turisták által leginkább látogatott helyeken szórólapokat osztunk, amelyek felhívják a figyelmet a Tangó színes kínálatára, s útmutatóul is szolgál, miként lehet megközelíteni a város szélén álló Használtcikk Piacot.
Kalendárium

2020. április 08.
szerda
Dénes napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges batyu (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok