Ez a cikk 13 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Flórián! – megújult Üzletközpont Óbudán!

2007-03-14

Egy friss felmérés szerint napi átlagban ismét 10-15 ezer vásárló fordul meg a korszerűsítés alatt álló óbudai Flórián Üzletközpontban, ami jelzi, hogy a közönség visszatért, tetszik a belül már lezajlott a munka, a környéken lakók napi életéhez szervesen hozzá tartozik a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága kezelésében lévő 31 éves intézmény.Az elmúlt évtizedek során megkopott a hajdan a modern Óbuda szimbólumaként tündöklő üzletközpont, a vásárlók inkább az új plázák felé vették az irányt. A Flórián kezdett elnéptelenedni, már-már az enyészet fenyegette, így mindenképpen megérett a helyzet a felújításra. Több lépésben indult el a rekonstrukció, a vezérelv szerint a hagyományos arculat megőrzését kellett összhangba hozni az új igényekkel. Kicserélésre került a belső padlózat, megtörtént a külső falak festése, illetve a megrongálódott elemek javítása. Az épület második emeletén squash-pályák és a küzdősportoknak berendezett termek, valamint éjjel is nyitva tartó fitnesz terem működik a környéken lakók egészsége karbantartásának előmozdítására. A hagyományos élelmiszeráruház mellett posta, bankfiók, utazási iroda is működik a Flóriánban és hamarosan éjjel is nyitva tartó patika is nyílik. A folyamatos megújulás kevésbé látványos fázisa az épület klímaberendezésének korszerűsítése, a magas fűtési költségeket ugyanis mind nehezebb kigazdálkodni, sürgetővé vált egy energiatakarékosabb rendszer megvalósítása. Mindez további több 100 milliós beruházást igényel. A vásárlókat viszont közvetlenül érinti a szolgáltatások körének bővítése. A terv szerint ugyanis még ez év májusában reprezentatív étterem és kávézó is nyílik, ami kedvelt találkozóhelyévé válhat az óbudaiaknak. Ugyancsak a Flóriánhoz kötődő kellemes érzetet erősítheti a hamarosan megnyíló új parkoló, ahol egy időben 57 gépkocsi fér el.
Kalendárium

2020. április 03.
péntek
Buda, Richárd napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Vörösboros marhagulyás

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok