Karfiol krémleves (6 adag)


A szójapehely kiválóan alkalmas krémlevesek készítésére. A rántás vagy habarás elmaradhat.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

400 g karfiol, tisztítva, rózsáira szedve
100 g burgonya
2 erőleves-kocka
1 evőkanál szójapehely (10 g)
fél közepes méretű hagyma (50 g), aprítva
kakukkfű
1 csokor petrezselyem, aprítva
1 dl joghurt

Az elkészítés módja:

1, A karfiolt és a burgonyát az erőleves-kockával kb. 1, 2 liter vízben puhára főzzük.
2, A megfőtt leveshez hozzákeverjük a szójapelyhet, hagymát, a fűszereket és a petrezselyem felét. Simára turmixoljuk.
3, Tálaláskor megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és joghurtot kínálunk mellé.

Energiatartalom:
274 KJ/adag (65 Kcal)

2 g zsír
8 g szénhidrát
3 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok