Káposztás-tésztás okara (8 adag)


Az eredeti japán recept szerint hideg saláta, de olyan tartalmas étel, hogy melegen, akár főételként is tálalhatjuk.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

100 g száraztészta (lehetőleg rizslisztből)

3 evőkanál olaj
300 g fehérkáposzta vagy kínai kel, csíkokra vágva
50 g póréhagyma, szeletelve
150 g nedves okara (szójadara)
1 teáskanál reszelt gyömbér
bors
1 evőkanál pörkölt szezámmag
salátalevél (a tálaláshoz)

Az elkészítés módja:

1, A tésztát kifőzzük bő sós vízben, és leszűrjük.
2, Megforrósítjuk az olajat, beletesszük a káposztát és a póréhagymát. Megpároljuk.
3, Hozzáadjuk az okarát, és 5-10 percig pároljuk, amíg az okara pelyhes nem lesz.
4, Hozzákeverjük a tésztát és a gyömbért. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk szezámmaggal. Kihűlve, salátalevélen tálaljuk.

Energiatartalom:
718 KJ/adag (171 Kcal)

13 g zsír
12 g szénhidrát
3 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok