Ez a cikk 13 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lengyel Idegenforgalmi Napok a Nagycsarnokban

2006-05-26

Helyszín: Vámház körúti Vásárcsarnok (Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.) Időpont: 2006. június 1-3. (csütörtök-péntek: 9.00-18.00; szombat: 9.00-14.00) A helyszínen: A rendezvényen a Nagycsarnokba látogatók megismerhetik Lengyelország természeti szépségeit, a különböző régiókat képviselő nagyvárosokat és a helyiek életét. A rendezvény alatt folyamatos étel- és italkóstoltatással kedveskedünk a vendégeknek, sőt lengyel sajtokból összeállított kóstolót is tartunk. A Nagycsarnokba látogató vendégek megismerkedhetnek Lengyelország kulináris rejtelmeivel, és felvilágosítást kapnak a lengyel ételek elkészítésének fortélyairól is. Csipke, bőr és borostyán tárgyakat készítő dél lengyelországi kézművesek mutatják be termékeiket. A népi viseletbe öltözött mesterek az általuk kínált termékek elkészítési módját is bemutatják, sőt az érdeklődők ki is próbálhatják ezen különleges tevékenységeket. Számos magyar idelátogató gyarapíthatja gyűjteményét néhány remek lengyel művészeti kinccsel is. Szombaton a Polonez együttes mutat be lengyel népi táncokat, melynek különlegessége, hogy 15-17 éves lengyel gyerekek, saját népviseletükben díszelegve szórakoztatják az idelátogatókat. A rendezvény mindhárom napján zakopanei gorál együttes fog zenélni. A rendezvény megnyitójaként 2006. június 1-jén 11 órakor sajtótájékoztatót tartunk.

Mindenkit sok szeretettel várunk! Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága

Kalendárium

2020. április 10.
péntek
Zsolt napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges rétes (16 szelet)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok