Káposztás lepény (30 szelet)


Süthetünk a recept alapján kis kifliket vagy batyukat is, de lepénynek sokkal gyorsabban elkészíthető.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a tésztához:

300 g Graham liszt
200 g finom búzaliszt
fél kávéskanál só
kb. 1, 5 dl langyos tej
1 csipet cukor
40 g élesztő
1 dl olaj
3 tojás
1 kávéskanál margarin (a tepsi kikenéséhez)
2 evőkanál lenmag

Hozzávalók a töltelékhez:

2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
800 g káposzta, szeletelve, besózva és kicsavarva

1 fej hagyma (100 g), szeletelve
bors
köménymag
100 g szójagranulátum, 3 dl vízben áztatva
1 evőkanál ecet

Az elkészítés módja:

1, A liszteket összekeverjük a sóval, az 1 dl langyos tejben csipet cukorral és liszttel felfuttatott élesztővel, az olajjal és 2 tojással. Szükség esetén még langyos tejet adunk hozzá, és lágy tésztává gyúrjuk. Egy órán keresztül letakarva kelesztjük.
2, 2 evőkanál olajon megpirítjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a káposztát és a hagymát. Megszórjuk borssal, köménymaggal, és állandó keverés mellett pár percig dinszteljük.
3, A káposztához keverjük a szóját, és a nedvesség teljes eltávozásáig tovább dinszteljük fedetlenül. Hozzáadjuk az ecetet, majd lehűtjük.
4, A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, és mindegyiket a tepsink méretére nyújtjuk.
5, Az egyik tésztát margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe simítjuk. Elrendezzük rajta a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal.
6, A tészta tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk lenmaggal.
7, Hideg sütőbe helyezve, a hőfokot közepes hőmérsékletre állítva kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Energiatartalom:
542 KJ/szelet (129 Kcal)

5 g zsír
15 g szénhidrát
6 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok