Hideg, töltött paradicsom (12 darab)


Nagyon jól mutat a nyári hidegtálon. A paradicsom beléből remek ivólevet, mártást, vagy levest készíthetünk, de a legegészségesebb, ha úgy, ahogy van, frissen elfogyasztjuk.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

50 g szójakocka

150 g mirelit mexikói zöldségkeverék, felengedve
fél tubus majonéz (90 g)
12 paradicsom, a belseje kiszedve (600 g)

Az elkészítés módja:

1, A szójakockát 1 liter sós vízben forrástól számított 10 percig főzzük.
2, A szójához keverjük a zöldséget, és teljes puhulásig tovább főzzük (kb. 10 perc). Leszűrjük, és hűtjük.
3, A szójás zöldséget összekeverjük a majonézzel, és a paradicsomba töltjük. Lehűtve tálaljuk.

Energiatartalom:
388 KJ/darab (93 Kcal)

6 g zsír
6 g szénhidrát
3 g fehérje
Kalendárium

2017. október 23.
hétfő
Gyöngyi napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztó ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Karfiol tarka mártásban (6 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok