Gyümölcsös kalács (20 szelet)


Szárított gyümölccsel vagy befőttel is készíthetjük, de friss gyümölccsel a legfinomabb; különösen, ha többfélét keverünk a tésztába.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

Kb. 2 dl langyos tej
1 csomag szárított élesztő
100 g méz
200 g Graham liszt
100 g szójaliszt
1 csipet só
1 tojás
1 evőkanál margarin (20 g)
600 g vegyes idénygyümölcs (pl. alma, meggy, sárgabarack), megtisztítva és apróra vágva
1 kávéskanál fahéj
50 g búzacsíra
1 tojásfehérje
2 evőkanál napraforgóbél

Az elkészítés módja:

1, 1 dl langyos tejbe szórjuk a szárított élesztőt, egy kávéskanál mézet, és egy kávéskanál lisztet. Felfuttatjuk (kb. 10 perc).
2, Összekeverjük a liszteket, a sót, a mézet, a tojást, a megolvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk (kb. 1 dl). Alaposan összegyúrjuk, és egy órán keresztül letakarva kelesztjük.
3, Összekeverjük az aprított gyümölcsöket, majd hozzáadjuk a fahéjat.
4, A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékony, hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk.
5, Meghintjük búzacsírával és gyümölcsökkel, de ügyeljünk rá, hogy a tészta széleire ne kerüljön töltelék. Nagyon szorosan feltekerjük, és a széleit összenyomkodjuk.
6, A tésztarudat félbehajtjuk, majd a margarinnal kikent tepsibe helyezzük, miután csavartunk rajta néhányat óvatosan.
7, Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk napraforgóbéllel, amit egy kicsit belenyomkodunk a tésztába.
8, Hideg sütőbe helyezzük, majd a sütőt közepes hőmérsékletűre állítjuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Energiatartalom:
509 KJ/szelet (121 Kcal)

2 g zsír
17 g szénhidrát
27 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok