Ez a cikk 15 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gasztronómiai körutazás

2005-01-26

Honlapunk itt olvasható részében egy állandó rovatot szeretnék indítani, melyben körbe járnánk bolygónk öt földrészének egyes nagyobb országait, és górcsõ alá vennénk az egyes országok étkezési szokásait. Gasztronómiai körutazásunk során elsõként Chilében, Dél-Amerikában "jártunk", s onnan adunk egy kis ízelítõt az ország szokásairól...Csakúgy, mint minden ebben a fantasztikus országban, a konyhamûvészet is óriási eltéréseket mutat Chilében. A legfontosabb alapanyagok a tenger gyümölcsei, a marhahús, a friss gyümölcsök és a zöldségek. A leghíresebb étel a lomo a lo pobre, amely egy óriási marhaszelet két tojással és chipsel a tetején. A parillada sem könnyû étel, de hihetetlenül finom, grillezett belsõségekbõl és véres hurkából áll. A curanto a harmadik chilei híresség, halszeletekbõl, csirkébõl, bárányból, sertésbõl, marhából és burgonyából készítik. A chilei borok fantasztikusak, de finom a pisco sour is, amely brandybõl, citromlébõl, tojásfehérjébõl és porcukorból készült koktél.
Kalendárium

2020. április 09.
csütörtök
Erhard napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok