Ez a cikk 15 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Biopiac a Nagyvásárcsarnokban

2004-12-01

Új helyszínen nyílik biopiac pénteken a Nagyvásárcsarnokban, ahol ezentúl minden hét e napján illetve szerdán is hozzájuthatnak a garantáltan vegyszermentes zöldséghez, gyümölcshöz, tejtermékhez, e táplálékok kedvelői.Az új szolgáltatás bevezetését az egészséges táplálkozás híveinek növekvő tábora tette indokolttá. Jelenleg hozzávetőleg 150 ezer hektáron termesztenek már vegyszermentes módon zöldséget, gyümölcsöt a gazdák, termékeiket rendszeresen arra hívatott szerv ellenőrzi, hogy valóban nincs-e bennük felhalmozott kemikália. Jelenleg azonban Budapesten és más városokban csupán néhány helyen működik biopiac, ahol speciálisan ezeket a cikkeket forgalmazhatják az őstermelők, árusok. Ugyanakkor a fővárosban naponta megforduló több tízezer turista közül is sokan a biotáplálkozás hívei, akik mostantól az egyébként is idegenforgalmi látványosságnak számító Nagycsarnokban megvehetik ezeket a termékeket. Ezzel a XIX. század végén épült, tíz éve felújított csarnok vonzereje is tovább növekedhet. A Nagyvásárcsarnok egy elkülönített részén berendezett biopiacon az ország különböző részeiről érkező őstermelők kínálják termékeiket. Amennyiben az igények tovább növekednek e vegyszermentes zöldségek, gyümölcsök, húsok, tejtermékek iránt, úgy a terv szerint pénteken és szerdán kívül akár más napokon is nyitva áll majd a nagyvásárcsarnoki biopiac.
Kalendárium

2020. április 08.
szerda
Dénes napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok