Gyuvecs (6 adag)


Jellegzetes balkáni étel.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

300 g padlizsán

2 evőkanál olaj (a padlizsán sütéséhez)
1 közepes méretű hagyma (100 g), aprítva
100 g szójakocka, ½ liter vízben áztatva
pirospaprika
3 dl tejföl
200 g rizs
1 evőkanál margarin
300 g paradicsom, karikákra vágva
300 g zöldpaprika, karikákra vágva

Az elkészítés módja:

1, Levágjuk a padlizsán szárát, vékonyan meghámozzuk, karikákra vágjuk. Deszkára rendezzük, enyhén megsózzuk. Egy órán át pihentetjük, majd folyó víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük. Forró olajban kisütjük.
2, 2 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, hozzákeverjük a leszűrt szójakockát, megszórjuk sóval és pirospaprikával. Kicsit megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve 20 percig főzzük. Hozzákeverünk 2 dl tejfölt.
3, A rizst 4 dl vízzel és sóval puhára pároljuk.
4, Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal. Az aljára egy réteg rizst rakunk, erre paradicsomot, paprikát, majd a megsütött padlizsánt. Ezt pörkölttel fedjük, és a tejfölös levével meglocsoljuk. Így folytatjuk tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Legfelülre zöldségek kerüljenek.
5, Tetejét kenjük meg a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Energiatartalom:
2013KJ/adag (480 Kcal)

28 g zsír
41 g szénhidrát
14 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok