Édes-savanyú szója (6 adag)


Jellegzetes kínai étel. Meglehetősen munkaigényes, a különlegességek kedvelőinek ajánlom.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

100 g szójakocka
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál száraz fehérbor
1 tojás
2 evőkanál Graham liszt
2 evőkanál kukoricaliszt
1 csipet törött bors
olaj a sütéshez
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál borecet
1 evőkanál olaj
100 g sárgarépa, gyufaszálnyi csíkokra vágva
50 g vöröshagyma, gerezdekre vágva
100 g uborka, gyufaszálnyi csíkokra vágva
1 zöld- és 1 pirospaprika (200 g), szeletelve
2 karika ananász, feldarabolva

Az elkészítés módja:

1, A szójakockát 20 percig főzzük 3 dl vízben, amelybe 1 evőkanál szójaszószt tettünk előzőleg. Leszűrjük.
2, Összekeverjük a bort, a tojást, a liszteket és a borsot. Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a szójakockát. Bő forró olajban megsütjük, kiszedjük, lecsepegtetjük.
3, Egy kis tálban összekeverjük a ketchupot, a mézet, a cukrot, 1 dl vizet, 1 evőkanál szójaszószt, a keményítőt és a borecetet.
4, Egy nagyméretű serpenyőben 1 evőkanál olajon gyorsan megpirítjuk a sárgarépát, a hagymát, az uborkát, a paprikákat és az ananászt. Ráöntjük a mártást, és összeforraljuk. Az ananász levével megfelelő sűrűségűre hígítjuk.
5, Beletesszük a szóját, összekeverjük, és forrón, rizs mellé tálaljuk.

Energiatartalom:
1684 KJ/adag (402 Kcal)

23 g zsír
35 g szénhidrát
12 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok