Csokoládé parfé (4 adag)


Ugyanígy készíthetünk parfét kávéval, őrölt mákkal, dióval, mandulával, napraforgómaggal vagy mogyoróval.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

2 evőkanál kakaó (30 g)
3 evőkanál méz (75 g)
fél dl tej
1 evőkanál szójapehely
4 dl tejszín

Az elkészítés módja:

1, A kakaót simára keverjük a mézzel, a tejjel és 0, 5 dl vízzel. Felforraljuk.
2, Ha a kakaó langyosra hűlt, hozzákeverjük a szóját, és jégszekrényben teljesen lehűtjük.
3, A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a kakaós keveréket.
4, Formákba töltve lefagyasztjuk a mélyhűtőben.

Energiatartalom:
1689 KJ/adag (403 Kcal)

32 g zsír
22 g szénhidrát
5 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok