Császármorzsa (6 adag)


Elkészítése nagy figyelmet - és némi fizikai munkát - igényel. Mivel könnyen leég, állandóan kevergetni kell. De megéri a fáradságot, mert nagyon finom.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

200 g zabpehely
2 dl tej
100 g kukoricadara
80 g szójaliszt

3 tojás
50 g mazsola
szódavíz (kb. 1 dl)
2 evőkanál olaj

Az elkészítés módja:

1, Összekeverjük a zabpelyhet, a tejet, a kukoricadarát, a szójalisztet, egy csipet sót, a tojásokat, a mazsolát és a szódavizet. Minimum 1 órát állni hagyjuk.
2, Felforrósítjuk az olajat egy lábosban, majd beleöntjük a masszát, és állandó kevergetés mellett addig melegítjük, amíg morzsákra nem esik.
3, Híg gyümölcslekvárral tálaljuk.

Energiatartalom:
1676 KJ/adag (400 Kcal)

17 g zsír
46 g szénhidrát
17 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok