Buzsák tányéros (6 adag)
Az eredeti recept marhapacsniból készül, de szójából is igazán különleges, laktató nyári leves.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma (100 g), reszelve
1,5 evőkanál liszt (30 g)
pirospaprika
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
100 g szójakocka
só
bors
1 sárgarépa (100 g), kis kockákra vágva
1 kovászos uborka (100 g), kockákra vágva
1 zöldpaprika (100 g), négyfelé vágva
200 g burgonya, meghámozva, kockákra vágva
1 dl tejföl
2 kemény tojás, cikkekre vágva
Az elkészítés módja:
1, Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, meghintjük liszttel, és barna rántást készítünk belőle. Pirospaprikával és fokhagymával fűszerezzük, majd kb. másfél liter vízzel felengedjük.
2, A levesbe dobjuk a szójakockát. Sózzuk, borsozzuk, és 15 percig főzzük.
3, Hozzáadjuk a sárgarépát, az uborkát, a zöldpaprikát és a burgonyát. Puhulásig főzzük (kb. 10 perc).
4, Tálalás előtt tejfölözzük, és beletesszük a kemény tojásokat.
Energiatartalom:
1128 KJ/adag (269Kcal)
15 g zsír
21 g szénhidrát
13 g fehérje
Kalendárium
2019. december 13.
péntek
Luca, Otília napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!