Borscs (8 adag)
Jellegzetes orosz leves. Laktató fõételként is tálalható. Tejfölt is adhatunk mellé.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából címû, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhetõ szakácskönyvébõl való.
Hozzávalók:
2 evõkanál olaj
1 fej hagyma (100 g), aprítva
200 g sárgarépa, reszelve
100 g fehérrépa, reszelve
300 g burgonya, hámozva, kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 kis doboz sûrített paradicsom (70 g)
100 g szójakocka
300 g cékla, hámozva, reszelve
250 g fejes káposzta, vékony metéltre vágva
só
3-4 szem feketebors
2 babérlevél
1 csokor petrezselyem, aprítva
1 csokor kapor, aprítva
Az elkészítés módja:
1, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a répákat és a burgonyát.
2, A párolt zöldséghez keverjük a fokhagymát, a paradicsomot és a szójakockát. Felöntjük 1 liter vízzel, és a forrástól számított plusz 10 percig fõzzük.
3, Hozzákeverjük a céklát, a káposztát, a sót, a borsot és a babérlevelet. Tovább fõzzük az összes komponens megpuhulásáig (kb. 10 perc).
4, Megszórjuk petrezselyemmel és kaporral. Forrón tálaljuk.
Energiatartalom:
831 KJ/adag (198 Kcal)
8 g zsír
22 g szénhidrát
9 g fehérje
Kalendárium
2019. december 13.
péntek
Luca, Otília napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!