Bableves (8 adag)


Sűrű, laktató leves, amit még csipetkével is dúsíthatunk.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

4 evőkanál olaj
100 g hagyma, aprítva
50 g zöldpaprika, aprítva
300 g vegyes leveszöldség, szeletelve
100 g szójakocka
250 g száraz tarkabab, egy éjszakára beáztatva

babérlevél
8- 10 szemes bors
1 paradicsom (50 g), szeletelve
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1,5 evőkanál liszt
pirospaprika
fél csokor petrezselyem, aprítva
ecet
2 dl tejföl

Az elkészítés módja:

1, 2 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, a zöldpaprikát, majd a leveszöldséget.
2, A megdinsztelt zöldséghez adjuk a szójakockát, ráöntjük a babot áztatólevével együtt. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomot és a fokhagymát. Szükség szerint vízzel hígítjuk, majd a bab megpuhulásáig főzzük.
3, 2 evőkanál olajból, a lisztből és a pirospaprikából rántást készítünk, amit a leveshez adunk.
4, Megszórjuk petrezselyemmel. Ízlés szerint ecetet adunk hozzá.
5, Tejföllel tálaljuk.

Energiatartalom:
1499 KJ/adag (357 Kcal)

20 g zsír
30 g szénhidrát
15 g fehérje
Kalendárium

2018. szeptember 18.
kedd
Diána napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Szójabab saláta (8 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok