Alföldi gulyás


Jellegzetes magyar étel.Hozzávalók:

2 fej hagyma
2 ek zsír v. olaj
400 g marhahús (hátszín)
300 g burgonya
100 g sárgarépa
100 g fehérrépa
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom

bors
pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy serpenyõben az olajon (erõs gyomrúak a zsíron) üvegesre pároljuk. A felhevített zsiradékba, a tûzrõl lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, majd a serpenyõbe marhahúst apró kockákra vágjuk, és a zsiradékon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a fölaprított paradicsomot és paprikát, sózzuk, borsozzuk, némi vízzel fölöntve fedõ alatt tíz percig pároljuk. Ezután hozzákeverjük a megtisztított és felaprított krumplit, sárgarépát és fehérrépát, felöntjük 1,2 liter vízzel és lassú tûzön addig fõzzük, amíg a hús puha nem lesz. Tálaláskor azok tányérjába, akik kedvelik az erõset, néhány karikányi friss, erõs zöldpaprikát is helyezhetünk.

Ugyanez a recept kiegészíthetõ úgy is, hogy a levesbe csipretkét, azaz apró, házi készítésû tésztát is fõzünk. A csipetke elkészítése a következõ módon történik:

Hozzávalók:

100 g liszt
1 tojás


Elkészítés:

A hozzávalókból a tojást elkeverve tömény masszát gyúrunk, majd a pépet belisztezett nyújtótáblára tesszük, kinyújtjuk és apró, kb. 2x2 centiméteres kockákra vágjuk. A tésztadarabokat lisztes kézzel felszedjük a nyújtólapról, és a forrásban lévõ, már majdnem teljesen elkészült levesbe dobáljuk. Addig fõzzük, amíg puha nem lesz.
Kalendárium

2020. április 01.
szerda
Hugó napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Vaníliakrémmel töltött őszibarack

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok