Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Rákóczi Reggeli - Egyél velünk közösen, finomat, frissen!

2018-06-06

Március végén került megrendezésre az első közösségi reggeli a Mindspace csapatával együttműködve a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. Egy-két alkalomnak indult, hiszen akkor még nem sejtettük, hogy ilyen népszerű lesz a program, azóta pedig már újabb és újabb dátumok kerülnek be a naptárunkba.

A közösségi reggeli lényege, hogy a látogatók a piacon frissen megvásárolt alapanyagokat helyben, a szervezők által biztosított hangulatos asztaloknál, közösen fogyasszák el. A Mindspace alapvető célja ezzel egy élhető város kialakítása, melynek középpontjában megpróbálják összehangolni a városlakókat és a környezetüket – úgy tűnik, sikeresen. A reggeli mellé hangulatos élőzene is megy, valamint a jövőben külön „gyerek sarok” is üzemel majd, hogy a felnőttek zavartalanul vásárolhassanak és készíthessék el a reggelit.

A program nem véletlenül kezd egyre népszerűbb lenni. A különleges hangulatú reggelihez hozzájárul a retro berendezés, ami tökéletesen beleillik a csarnok környezetébe is. Az őstermelőktől és a kereskedőktől közvetlenül szerezhetőek be a legjobb minőségű alapanyagok, melyek helyben el is fogyaszthatóak. A helyszínen egyébként minden eszköz biztosított, ami egy tökéletes reggelihez szükséges: kenyérpirító, vízforraló, tányérok, evőeszközök, szalvéta, sőt, még pár dísznövény is. A résztvevők nagyon sokszínűek: idősebbek, fiatal párok, barátok, de nagycsaládosok is ellátogatnak a reggelire.

A szervezők és a mi terveink szerint rendszeresen, kéthetente lesz majd Rákóczi Reggeli. Részletek a Mindspace és a Rákóczi téri Vásárcsarnok Facebook oldalán!

https://www.facebook.com/mindspacebudapest/

https://www.facebook.com/rakocziterivasarcsarnok/
A fotókat készítette: Gunter Nóra / Mindspace

Kalendárium

2020. április 03.
péntek
Buda, Richárd napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Vörösboros marhagulyás

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok