Ez a cikk 2 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Utazás kiállításon jártunk

2018-03-08

Minden év március elején megrendezésre kerül a Hungexpon az egyik legtöbb érdeklődőt vonzó Utazás kiállítás, és mi évről-évre részt veszünk rajta a Nagycsarnokot képviselve. Idén sem volt ez másképp, ismét felépítettük a „kicsi Nagycsarnokot”, a látogatók pedig örömmel fogadtak minket.

A 2018-as díszvendég Marokkó volt, akik a nyitó ünnepség után hozzánk is ellátogattak pár mondat erejéig. A néhány perces beszélgetés alatt szó esett a Nemzeti napok programsorozatunkról, ami nagyon tetszett nekik, reméljük, viszontlátjuk őket a jövőben.

A standunkra látogatók megcsodálhatták gyönyörű zöldség-gyümölcs pultunkat, valamint ínycsiklandó hentes termékeinket. Bemutattuk az idei Nemzeti napjainkat is, illetve a Hungarikum utca egy részletével is találkozhattak a vendégek, ahol a Zsolnay porcelánok, a különleges libamáj termékek mellett a híres magyar találmányt, a Gömböc-öt is kipróbálhatták.

További létjogosultságunk a rendezvényen nem más, mint a Nagycsarnok tömegeket vonzó épülete és hangulata volt. Bár köztudott, hogy rengetegen megfordulnak nálunk, de mennyi is az annyi?

Bevalljuk, a számok gyakran minket is meglepnek: a téli időszakban - ami gyengének számít - naponta körülbelül 20-25 ezer ember lépi át kapuinkat. Ez a szám nyáron akár a 40 ezret is megközelíti. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nem csak a magyarok, a külföldiek körében is ilyen népszerűek vagyunk. Kóstoló túráink keretében a látogatók szervezett csoportokban kóstolhatnak végig 6 állomást, amelyek felvágottakat, sajtokat, savanyúságot és más finomságokat tartalmaznak. Az ételek mellett a csarnok történetével is megismerkedhetnek az érdeklődők. A program 2016 óta töretlen népszerűségnek örvend, évente 6-7 ezer ember vesz részt részt rajta.

A látogatók száma pedig korántsem a véletlen műve. Hatalmas élelmiszer választékunk a legjobb minőséget képviseli és kereskedőink is fáradhatatlan kedvességgel fordulnak a vásárlók felé. A visszajelzésekből azt tapasztaljuk, hogy az emberek szeretnek hozzánk járni, mi pedig hálásak vagyunk, hogy bizalmat szavaznak nekünk.

Kalendárium

2020. április 03.
péntek
Buda, Richárd napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Vörösboros marhagulyás

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok