Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)


Feltétként, vagy önálló fogásként salátával tálaljuk.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

2 evőkanál búzakorpa (20 g)
4 evőkanál szójapehely (40 g)
8 evőkanál zabpehely (80 g)
2 evőkanál Graham liszt (40 g)
3 evőkanál finom búzaliszt (60 g)
400 g leveszöldség, ledarálva vagy lereszelve
1 tojás
majoránna
borsikafű

reszelt szerecsendió
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
olaj a sütéshez

Az elkészítés módja:

1, A hozzávalókat egy mély tálban összekeverjük 4 dl vízzel, és nagyon jól összedolgozzuk. Legalább félórán keresztül pihentetjük.
2, A masszát kanállal forró olajba szaggatjuk, és mindkét oldalán megsütjük.

Energiatartalom:
494 KJ/darab (118 Kcal)

9 g zsír
9 g szénhidrát
2 g fehérje

Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok