Zöldséges batyu (12 darab)


Frissen süssük, melegen kínáljuk. A sülő tészta illata már fél siker.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a töltelékhez:

100 g szójakocka
1 kávéskanál vegeta
0,5 dl olaj
80 g hagyma, aprítva
100 g gomba, szeletelve
300 g vegyes leveszöldség, aprítva
200 g zöldborsó
100 g morzsolt csemegekukorica

bors
majoránna
1 csokor petrezselyem, aprítva
2 tojás
100 g füstölt sajt, reszelve

Hozzávalók a tésztához:

25 g élesztő
1 dl langyos tej
1 csipet cukor
400 g finomliszt
1-1 evőkanál kukoricadara, búzakorpa és búzacsíra
1 mokkáskanál só
150 g margarin
3 tojás

Az elkészítés módja:

1, A szójakockát kb. 1 liter vegetás vízben, a forrástól számított 20 percig főzzük.
2, Olajon megdinszteljük a hagymát, majd a gombát. Hozzákeverjük a zöldséget, a zöldborsót és a kukoricát, megfűszerezzük, és addig pároljuk, amíg az összes komponens meg nem puhul, illetve amíg a leve el nem fő teljesen. Lehűtjük.
3, Az élesztőt elmorzsoljuk a tejben. Egy csipet cukrot és lisztet teszünk hozzá, majd felfuttatjuk.
4, A lisztet összekeverjük a kukoricadarával, a búzakorpával és a búzacsírával, valamint a sóval. Elmorzsoljuk benne a margarint. A tésztához adunk 2 tojást, és az élesztőt. Nagyon alaposan összegyúrjuk, majd fél óráig kelesztjük.
5, A raguhoz keverjük a petrezselymet, a tojást és a sajtot.
6, A tésztát lisztezett deszkán kb. 45x60 cm-esre nyújtjuk, majd 15x15 cm-es négyzetekre vágjuk.
7, Minden tészta közepére zöldséges ragut teszünk, és a tészta sarkait felhajtva batyukat formálunk. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.

Energiatartalom:
1665 KJ/darab (397 Kcal)

20 g zsír
37 g szénhidrát
16 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok