Zöldborsóleves csurgatott tésztával (6 adag)


Szójaliszt és kukoricaliszt keverékéből nagyon szép sárga színű csurgatott tészta készíthető. Más levesekbe is főzhetjük (gomba, zöldbab, stb.)A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

2 evőkanál olaj
300 g zöldborsó, kifejtve
150 g leveszöldség, nagyon apróra vágva

1 evőkanál búzaliszt
1 tojás, felverve
1,5 kávéskanál szójaliszt
1,5 kávéskanál kukoricaliszt
1 csokor petrezselyem, aprítva

Az elkészítés módja:

1, Olajon puhára dinszteljük a zöldborsót és a zöldséget. Megsózzuk.
2, A dinsztelt zöldséget megszórjuk a búzaliszttel, jól összekeverjük, majd kb. 1 liter vízzel felöntjük. Összeforraljuk.
3, Összekeverjük a tojást, a szója- és a kukoricalisztet, és a lassan fövő vízbe csurgatjuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és még néhány percig főzzük.

Energiatartalom:
770 KJ/adag (183 Kcal)

11 g zsír
14 g szénhidrát
7 g fehérje
Kalendárium

2018. december 09.
vasárnap
Natália napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tofu-burger (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok