Zöldbabos egytálétel (4 adag)
Kiadós és laktató. A hagyományos ízeket kedvelőknek ajánlom.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók:
100 g szójakocka
1 kávéskanál vegeta
2 evőkanál olaj
150 g hagyma, aprítva
200 g zöldbab, aprítva
500 g zöldpaprika, szeletelve
pirospaprika
300 g paradicsom, hámozva, szeletelve
1 csomag mirelit galuska (300 g)
só
1 csokor petrezselyem, aprítva
Az elkészítés módja:
1, A szójakockát a vegetával 1 liter vízben 20 percig főzzük.
2, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a zöldbabot és a zöldpaprikát.
3, Megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot és a szójakockát, a főzőlevével együtt.
4, A forró ételbe főzzük a galuskát. Szükség esetén vízzel hígítjuk és sózzuk. Petrezselyemmel szórjuk meg.
Energiatartalom:
1909 KJ/adag (455 Kcal)
17 g zsír
52 g szénhidrát
21 g fehérje
Kalendárium
2019. február 23.
szombat
Alfréd napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!