Zselés epertorta


Kellemes uzsonnasütemény.Hozzávalók:

3 tojás
60 g liszt
cukor
300 g földieper

Elkészítés:

A tojásokból a liszttel és a cukorral piskótát készítünk: a tojásfehérjét habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot. Ha jó kemény, egyenként beleverjük a tojássárgáját, végül fakanállal óvatosan keverve beleszórjuk a lisztet, majd kerek tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a gyümölcskocsonyát: fél doboz gyümölcskocsonya-port elegyítünk 2,5 dl vízzel, és tíz percig állni hagyjuk. Ezután egy lábosban kevergetve melegítjük, fölforrni azonban nem engedjük. A kész piskótát kiborítjuk, kihűtjük, körberakjuk félbe vágott, alaposan megmosott eperszemekkel, és ráöntjük a langyosra hűlt, dermedni kezdő eperízű gyümölcskocsonyát. 1-2 órára hűtőszekrénybe teszük.
Kalendárium

2020. április 02.
csütörtök
Áron napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Vaníliakrémmel töltött őszibarack

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok