Vörösboros marhagulyás


Kifejezetten szabadtéri, bográcsos főzéshez ajánlott recept.Hozzávalók:

10 dkg szalonna
500 g marhahús
200 g krumpli
2 fej hagyma
3 dl száraz vörösbor
só,
bors
paprika

Elkészítés:

A bográcsba egyszerre beletesszük a felaprított szalonnát, a megtisztított, durvára vágott hagymát és a felkockázott húst. Lepirítjuk és hozzáadjuk a bort, amivel pár percig együtt főzzük, majd ha felforrt, felöntjük másfél liternyi vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük forrás után paprikával, sóval, borssal. Mikor a hús félig megpuhult, akkor tesszük bele a megtisztított, felaprózott burgonyát, amely így egyszerre fő meg a hússal. Mint a magyaros, pirospaprika dominálta ételekhez általában, a vörösboros marhagulyáshoz is friss, fehér kenyér ajánlott kísérőként.

Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok