Vaníliakrémmel töltött őszibarack


Krémes kellemesség barackbólHozzávalók:

1000 g őszibarack
50 g búzacsíra
150 g barackíz
60 g vanília ízű pudingpor
8 dl tej
80 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor
3 tojás
negyed vaníliarúd

Elkészítés:

A pudingport kevés hideg tejben eldolgozzuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben a cukor kétharmad részével kikeverjük a tojássárgáját, és a tíz percnyi pihentetés után a pudingporos tejhez adjuk. A többi tejet a vaníliarúddal fölforraljuk, majd kivesszük a rudat, és a forró vaníliás tejet óvatosan, vékony sugárban a tojássárgás masszához öntve, takaréklángon vagy vízfürdőben besűrítjük. Levesszük a tűzről, a kevés cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéhez öntjük, és néhány percig tovább keverjük. Ezután a barackízt összedolgozzuk a búzacsírával, majd a félbevágott és kimagozott őszibarackok magjának helyére töltjük. A barackokat fejjel lefelé egy tálba tesszük, és leöntjük a vaníliakrémmel. Hagyjuk kihűlni, majd rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük; hidegen tálaljuk.
Kalendárium

2020. március 29.
vasárnap
Auguszta napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Túrókrémmel töltött őszibarack

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok