Ez a cikk 2 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Székely napok a Nagycsarnokban

2017-04-20

Vámház krt-i Vásárcsarnok
(Budapest IX. Vámház krt. 1-3.)

2017. április 25-27.

  • kedd-csütörtök: 6.00-18.00

Hagyománya lett a székely termék vásárnak Budapesten!
Egyre  ismertebb és látogatottabb eseménnyé válik a budapesti Székely Napok, mely 2017. április 25-27. között immár kilencedik alkalommal kerül megszervezésre Európa legszebb vásárcsarnokában. Arra törekszünk, hogy ne csak egy egyszerű termékvásárt szervezzünk, hanem a székelyföldi termékek legjavát mutassuk meg a világnak.

Az egyre népszerűbb és évek óta szervezett Székely Napok rendezvény legfőbb célja a székelyföldi kézműves termékek népszerűsítése, a termelők bemutatása, akiknek portékái már Magyarországon is egyre több helyen vásárolhatóak meg.

A vásárral egybekötött háromnapos kiállításon több tucat székely termelő és népi iparművészek - köztük bőrdíszművesek, kosárfonók, hímzők - mutatják be, és kínálják saját kézzel készített termékeiket, portékáikat. A kilencedik háromnapos tavaszi vásáron a helyszínen a székelyföldi termelők több száz minőségi terméke, mint pl. a havasi bio méz,  a csíki áfonya likőr, a csíksomlyói Salvator keserűvel töltött kézműves csokoládék, a bivaly tejföl, erdei gyümölcsből készült szörpök és lekvárok, padlizsánkrém, fenyőméz, zakuszka, sör, fenyőrügy szörp, erdélyi meggylikőr, teafüvek, fűszerek, levesalapok, parajdi só, bőrből készült kézműves termékek és sok más erdélyi különlegesség kerül bemutatásra, melyeket  megkóstolhatnak, megvásárolhatnak a látogatók.

Kalendárium

2020. március 30.
hétfő
Zalán napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Túrós rizsfelfújt (4 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok