Töltött uborka (20 darab)


Mutatós hideg előétel. A töltelékként használt - a hagyományos májkrémhez hasonló - krémet külön is elkészíthetjük, és kenyérre kenve tálalhatjuk.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

2 evőkanál olaj
1 fej hagyma (100 g), szeletelve
100 g szójagranulátum, 4 dl vízben áztatva
1 kávéskanál pástétom fűszer
1 mokkáskanál majoránna

100 g Graham liszt
2 dl tej
50 g margarin
1 kg uborka

Az elkészítés módja:

1, Az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a szóját, a fűszereket és a lassú tűzön pároljuk, amíg egy kicsit lesül.
2, Hozzákeverjük a lisztet, és felengedjük tejjel. Sima krémmé főzzük, majd lehűtjük.
3, A kihűlt krémhez keverjük a margarint.
4, Az uborkát 3-4 cm-es darabokra vágjuk, magházát kikotorjuk, ennek helyére töltjük a krémet. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Energiatartalom:
398 KJ/darab (95 Kcal)

6 g zsír
7 g szénhidrát
4 g fehérje

Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok