Töltött kenyér szójakockákból (20 szelet)


Tálalás előtti nap kell elkészíteni, hogy jól szeletelhető legyen. Remek vendégváró. Készíthetjük zöldborsóval, aprított sárgarépával, uborkával, sajttal vagy párolt gombával is.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

100 g szójakocka
1 kávéskanál vegeta
1 zsúrkenyér
150 g Rama margarin
4 főtt tojás, kockákra vágva
100 g paradicsompaprika, kis kockákra vágva
100 g zöldpaprika, szeletelve
fél csokor petrezselyem, aprítva

bors

Az elkészítés módja:

1, A szójakockát 25 percig főzzük a vegetás vízben. Leszűrjük és kihűtjük.
2, A zsúrkenyér két végét levágjuk, és kiszedjük a belét.
3, A kenyérbelet összemorzsoljuk, vagy apróra vágjuk. Hozzákeverjük a szójakockát és az összes komponenst. Kézzel nagyom alaposan összegyúrjuk.
4, A masszát többször megnyomkodva a kenyérbe töltjük, majd alufóliába tekerjük.
5, Hűtőszekrényben egy napig érleljük, majd szeletelve tálaljuk.

Energiatartalom:
542 KJ/adag (129 Kcal)

8 g zsír
9 g szénhidrát
5 g fehérje
Kalendárium

2018. december 09.
vasárnap
Natália napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tofu-burger (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok