Töltött gombóc (18 darab)


A gombóchoz használt burgonyás tésztából készíthetünk nudlit vagy szilvás gombócot is.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a töltelékhez:

2 evőkanál olaj
50 g hagyma, aprítva
100 g szójagranulátum, 4 dl vízbe áztatva

bors
pirospaprika
majoránna

Hozzávalók a tésztához:

1 kg burgonya, héjában megfőzve, hámozva és összetörve
200 g Graham liszt
100 g búzadara
1 evőkanál szójaliszt

30 g margarin

Hozzávalók a tetejére:

2 dl tejföl

Az elkészítés módja:

1, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzákeverjük a szóját és a fűszereket. Addig pároljuk, amíg minden víz elfő, és a szója egy kicsit lesül. Kihűtjük.
2, Összekeverjük a tészta összes komponensét, majd gombócokat formálunk, és a közepükbe diónyi szójapépet helyezünk.
3, A gombócokat sós vízben kifőzzük. Az után, hogy feljönnek a víz felszínére, további 5 percig főzzük. Leszűrjük.
4, A tetejét meglocsoljuk tejföllel. Ha kimarad egy kicsi a töltelékből, a tejfölhöz keverhetjük.

Energiatartalom:
810 KJ/darab (193 Kcal)

7 g zsír
25 g szénhidrát
7 g fehérje
Kalendárium

2018. december 09.
vasárnap
Natália napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tofu-burger (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok