Töltött gombóc (18 darab)
A gombóchoz használt burgonyás tésztából készíthetünk nudlit vagy szilvás gombócot is.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók a töltelékhez:
2 evőkanál olaj
50 g hagyma, aprítva
100 g szójagranulátum, 4 dl vízbe áztatva
só
bors
pirospaprika
majoránna
Hozzávalók a tésztához:
1 kg burgonya, héjában megfőzve, hámozva és összetörve
200 g Graham liszt
100 g búzadara
1 evőkanál szójaliszt
só
30 g margarin
Hozzávalók a tetejére:
2 dl tejföl
Az elkészítés módja:
1, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzákeverjük a szóját és a fűszereket. Addig pároljuk, amíg minden víz elfő, és a szója egy kicsit lesül. Kihűtjük.
2, Összekeverjük a tészta összes komponensét, majd gombócokat formálunk, és a közepükbe diónyi szójapépet helyezünk.
3, A gombócokat sós vízben kifőzzük. Az után, hogy feljönnek a víz felszínére, további 5 percig főzzük. Leszűrjük.
4, A tetejét meglocsoljuk tejföllel. Ha kimarad egy kicsi a töltelékből, a tejfölhöz keverhetjük.
Energiatartalom:
810 KJ/darab (193 Kcal)
7 g zsír
25 g szénhidrát
7 g fehérje
Kalendárium
2019. december 13.
péntek
Luca, Otília napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!