Töltött burgonya (8 darab)
Forrón, friss salátával kínáljuk.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók:
8 darab burgonya (kb. 1 kg)
só
100 g szójagranulátum
2 tojás
1 evőkanál olaj
100 g hagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 csokor petrezselyem, aprítva
bors
paprika
majoránna
1 evőkanál margarin
2 dl tejföl
Az elkészítés módja:
1, A burgonyát megfőzzük héjában, sós vízben, majd meghámozzuk. Karalábévájóval kiszedjük a belét
2, Összekeverjük a szójagranulátumot, 1,5 dl vizet, 1 egész tojást illetve 1 tojásfehérjét, az olajat, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a fűszereket.
3, A burgonyákat megtöltjük púposan a szójás keverékkel, és margarinnal kikent, tűzálló tálba helyezzük. Közéjük szórjuk a kivájt burgonyadarabokat.
4, A tejfölt elkeverjük a megmaradt tojássárgájával, és a burgonyára locsoljuk.
5, Előmelegített, forró sütőben 20 percig lefedve, majd további 10 percig fedetlenül sütjük.
Energiatartalom:
1164 KJ/darab (277 Kcal)
12 g zsír
31 g szénhidrát
12 g fehérje
Kalendárium
2019. február 20.
szerda
Aladár, Álmos napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!